TeliaSonera: TeliaSonera jatkaa kasvustrategiaansa

 

TIEDOTE

 

Tukholma

 

09:00 05.06.2013

 

TeliaSonera jatkaa menestyksellistä kasvustrategiaansa. Yhtiö on solminut esisopimuksen matkapuhelinverkon avaamisesta Korean demokraattiseen kansantasavaltaan. TeliaSonerasta tulee ensimmäinen länsimainen teleoperaattori tällä nopeasti kasvavalla ja dynaamisella markkina-alueella ”Tämä on meille myös mahdollisuus levittää demokratiaa. Televiestintä on lähtökohtaisesti demokraattista ja edistää ihmisten kanssakäymistä,” sanoo yhtiön tiedottaja Salami Perkele.

 

Perustettava yhtiö IlCell on niinkutsuttu PublicPrivatePartnership, jossa TeliaSonera yhteistyössä Korean demokraattisen kansantasavallan viestintäministeriön kanssa luo edellytykset koko kansan kattavan viestintäverkon rakentamiselle. Verkkoratkaisujen toimittajina toimivat Huawei sekä Ericsson.

 

TeliaSonera tiedostaa maahan liittyvät poliittiset riskit. ”Investointipäätös sisälsi riskianalyysin, jonka tilasimme riippumattomalta asiantuntijalta. Tämän analyysin pohjalta olemme valmistautuneet eri skenaarioihin, joista todennäköisin on äärimmäisen vahvan ja kestävän kasvun toteutuminen. Lisäksi käytämme apuna ulkopuolista konsulttia poliittisen sekä taloudellisen riskin hallinnoimisessa.”

 

IlCell tulee osaksi TeliaSoneran Eurasian yksikköä, johon kuuluvat myös muut yhtiön kasvavat sekä kehittyvät markkinat. IlCellin omistavat TeliaSonera (40%), Korean viestintäministeriö (30%) ja Dokdokheyo Kimnun Sunrise Dragon Ninjago Ventures Ltd (30%).

 

TeliaSonera tarjoilee verkkoyhteyksiä ja teleseurantapalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Venäjä ja Turkki mukaan lukien – sekä Espanjassa. TeliaSoneran palvelut auttavat ihmisiä ja yrityksiä viestimään helposti, ja valtioita pysymään ajantasalla viestintäverkkojen liikenteestä. TeliaSoneran osake noteerataan Ruotsissa eniten arvoaan pudottaneena kansanosakkeena.