Marimekko: Auringonkukka tuo aurinkoa kesään ja talveen

 

TIEDOTE

 

09:00 04.06.2013

 

Kesä, aurinko, auringonkukat, helle. Meri, golf, purjehduskengät. Auringonkukat, poolo. Lato, pelto, auringonkukka, navettatanssit. Juhannuskokko, uimaranta, onkivapa, auringonkukka. Kesäloma, kesäjuhlat, kesäkuu, auringonkukat. Lämpömittari, soutuvene, puutarha, auringonkukka. Grillivihannekset, tilliperunat, hauki, auringonkukat. Auringonkukat, aurinkolasit, rantaleijona, kevytsiideri.

 

Kesä tuo meille monta mielikuvaa, joista ehkä voimakkain niistä on auringonkukka. Auringonkukat tuovat meille hyvän mielen ja lämmittävät sielua. Auringonkukkakuvio jatkaa Marimekon kuuluisaa kukkakuvioarjaa ja sen on suunnitellut Marimekolle erittäin tunnettu suomalainen suunnittelija. ”Halusin tuoda Auringonkukilla kaikille ihmisille sen tunteen, joka tulee, kun vetää kotona ketjussa tupakkaa ja pöydällä on kannullinen auringonkukkia. Auringonkukka on klassinen ja positiivinen printti, joka sopii paitsi lämmittämään kesäpäivää, myös piristämään talviyötä.”

 

Auringonkukka-perheeseen tulee kuulumaan kodintekstiilejä, käyttökeramiikkaa sekä erinäisiä säilytysratkaisuja mobiililaitteille. Se tulee myyntiin paitsi Marimekon omissa myymälöissä, myös valittujen yhteistyötahojen myymälöissä 10. kesäkuuta.

 

Marimekko on tehnyt uuden kuosin käyttämisestä sopimukset myös Suomen maabrändityöryhmän, Naantalin kaupungin sekä NCC:n kanssa. Täten auringonkukista on tulossa juhlava osa meidän kaikkien arkipäivää.

 

Lisätietoja: marimekko.fi/auringonkukka

 

Liite: havainnollistava kuva Auringonkukkakuviosta

 

204px-Vincent_Willem_van_Gogh_128.jpg

 

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnettiin ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Nykyään yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kopiotavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Yhtiön osake noteerataan hyvänä vessapaperina.